Zadajte čo hľadáte.
Štýl klasických vín rodiny Heimannovcov vytvorili Ágnes a Zoltán Heimannovci. V rokoch od roku 2000 pracovali na nájdení tej pravej Heimann chuti - priviezli krásne viniče Cabernet Franc a Merlot priamo z Bordeaux a udomácnili ich na vrchu údolia Porkoláb.
Na založení prvého monopolného vinohradu (11 hektárový hon Bati Kereszt) v roku 2002-2003 zohrával dôležitú úlohu Viognier, ktorý je dodnes jediným bielym druhom na ich území. Do západnej časti boli zasadené druhy baskický tannat a umbrijské sagrantino, ktoré prepašovali do neskorších špičkových vínnych rév skvelú osobitosť.
Pri výrobe vín sa kladie dôraz na úplnú zrelosť a na osviežujúcu ovocnosť, ktoré sú ochrannou známkou Szekszárdu a vín Heimann. Väčšina ich vín sa vyrába výlučne z ich vlastného hrozna a snažia sa čo najmenej technologicky zasahovať do výrobného procesu. Ich najdôležitejšími pomocníkmi sú ich sudy, všetok potrebný čas na dozrievanie a dôkladne premyslené zmesy, ktoré verne odzrkadľujú ich vkus.
"Väčšinu našich vín vyrábame výhradne z nášho vlastného hrozna a snažíme sa čo možno najviac eliminovať technologické zásahy."
Zobrazujú sa všetky 2 výsledky