Who is James Suckling?

James Suckling je medzinárodne uznávaný odborník na víno. Má viac ako tridsať ročné skúsenosti ako novinár, kritik vína a cigár.

Je generálnym riaditeľom a šéfredaktorom svojej mennej platformy pre víno JamesSuckling.com.

Časopis Forbes ho označil za „jedného z najmocnejších svetových kritikov vína“.

„James má encyklopedické znalosti o vínach, ich regiónoch, histórii a hodnoteniach“, hovorí David Rogier, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti MasterClass.

 

Ako to začalo?

 

Suckling sa narodil 29.09.1958 v Los Angeles. Vyštudoval politológiu a žurnalistiku Utah State University. Po absolvovaní štúdia na štátnej univerzite študoval ešte žurnalistiku na Wisconsinskej univerzite v Madisone. Po skončení školy sa presťahoval do San Diega a vplyvom svojho otca sa začal zaujímať o vína.

V tom čase sa stal redaktorom Wine Spectator s 800 predplatiteľmi. Po veľkom náraste čitateľov sa s časopisom presťahoval do San Francisca

V roku 1985 ho Wine Spektator poverila, aby založil kanceláriu v Európe. V Paríži posudzoval všetky európske vína, hlavne Bordeaux, talianské a portské vína.

Webová stránky JamesSuckling.com bola spustená v roku 2010, potom čo Suckling opustil redakciu Wine Spectator. Namiesto písaného slova stavil hlavne na krátke video prezentácie. Okrem toho na stránku prispievajú aj člen skupiny Beastie Boys Mike D. a prezidentka kanadskej asociácie profesionálnych somelierov Jessica Harnois.

James veľa, ale naozaj veľa cestuje. V jeho krátkych videách sa fixuje na osvedčené značky a mená. Spolu s kolegom kritikom Róbertom Parkerom pomáhal Suckling štandardizovať stupnicu hodnotenia vín a tak ochutnal viac ako 200 000 vín z celého sveta.

 

Bodová stupnica

James Suckling pre svoje hodnotené vína používa 100 bodovú stupnicu, ale zameriava  sa hlavne na vysoko kvalitné vína s hodnotením 90 bodov a vyššie.

 

V našej James Suckling ponuke nájdete vína s takouto značkou a bodovým ohodnotením a vtedy viete, že pijete niečo špeciálne! Viac sa dočítate na našej stránke James Suckling.

 

Na záver len….

„Víno je jedinečný produkt, pretože, keď sa nad tým zamyslíte, ktorý iný spotrebný produkt na svete dokáže v určitom čase určiť konkrétne miesto na planéte?“  hovorí Suckling.